Maarten Wilmink

Maarten Wilmink (2001) is actief als internationaal concertorganist en kerkmusicus. Hij begon zijn studies aan het conservatorium in Rotterdam bij Ben van Oosten en studeert daar momenteel bij Zuzana Ferjenčíková.

Maarten Wilmink trad op in verschillende landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië en Litouwen. Naast zijn soloconcerten, treed hij op met ensembles en begeleid hij koren. Ook speelt hij regelmatig tijdens kerkgebonden activiteiten. Zo speelde hij meermaals tijdens TV-Missen die live werden uitgezonden op NPO 2.

Hij volgde masterclasses bij verschillende gerenommeerde organisten, waaronder Olivier Latry en Louis Robilliard. In 2018 werd hij toegelaten tot de Young Talent Class van het Internationale Orgelfestival Haarlem.

Maarten Wilmink werd prijswinnaar bij verschillende concoursen.

Maarten Wilmink is geboren in 2001. Op 13-jarige leeftijd kreeg hij interesse voor orgelmuziek. Na enkele maanden van zelf oefenen, besloot hij in 2014 orgellessen te gaan volgen bij Louis ten Vregelaar, bij wie hij nog steeds les heeft.

Naast het verzorgen van concerten verleent Maarten regelmatig medewerking aan kerk-gebonden activiteiten. Sinds 2017 heeft Maarten een YouTube-kanaal waar hij eigen opnames op plaatst. In het begin van 2018 is Maarten geselecteerd om de Young-Talent Masterclasses tijdens het International Organfestival Haarlem 2018 te mogen volgen.